Latijnse naam: Physignathus cocincinus
Nederlandse naam: Chinese wateragaam
Leeftijd: 3 jaar
Lengte: 1 meter
Status: Te koop

Onze lieve, tamme Arnold zoekt een nieuw tehuis. Hij is enorm tam, maar kan niet met andere reptielen samen. Wij hebben hem zelf gekweekt en was een kweekman van ons. Omdat we een stuk of 5 kweek mannen hadden moest hij en nog een paar mannen naar een nieuw huisje. Hij heeft enorm veel pech gehad en is inmiddels 3 keer bij ons terug gekomen. Bij zijn eerste baasje heeft hij een trauma opgelopen. Wat er is gebeurt weten wij echt niet. Voorheen kon hij met alles samen. Leguanen, hydrosaurus…. Toen hij terug kwam in zijn oude verblijf met de Hydrosaurus, viel hij na een paar dagen de Hydrosaurus man aan en kon Jan Paul hem gelukkig net op tijd weg trekken voor hij ernstig gewond raakte. Hij heeft toen een tijd bij onze Kaaiman teju’s gezeten. Toen kwam een heel lief gezin onze Arnold halen. Hij heeft daar 2 dagen gezeten tot hij ook 1 van de 2 wateragamen daar aanviel. Moest weer terug…. Wie kan dit arme dier eindelijk een goed tehuis geven? Stuur een mail met de maten van jouw verblijf en wat voor lamp je gebruikt en we kunnen misschien een afspraak maken.

2 Comments

 1. Hallo,
  Ik zou dit mannetje graag een goed tehuis willen geven. Is hij nog te koop? Ik heb een wateragaam terrarium gekocht van 1.50 hoog, lengte 1.15, breedte 50 cm . Ik wou er ook een wateragaam mannetje indoen en geen meerdere, zodat hij veel ruimte heeft. ook is er een groot zwemgedeelte aanwezig.
  Vriendelijke groet,
  Kirsten Bonke

  • Goedenavond,
   Helaas hij is al verkocht. Ik ben vergeten de advertentie weg te halen. Overigens is de maten die jij noemt veel te klein voor 1 wateragaam. Een volwassen man zal zich dood lopen in zo een verblijf en een jong dier zal bot en spier problemen krijg en blijft achter in groei door een tekort aan beweging. De minimale maat voor een wateragaam terrarium adviseer ik meestal 200x100x200cm. De diepte van 100cm is om te voorkomen dat het dier niet continu tegen het glas springt. Verder moeten de zij en achterwand dicht zijn en een grote waterbak is zeker verijst. Het liefst 100x50x30cm minimaal. As je vrouwen neemt is een bodembedekking (aarde zand mengsel 1:2) van 30cm dik aan te raden. Zo kunnen ze goed de eieren kwijt. Ook zonder man leggen ze namelijk eieren. Maar jij wilt een man dus dan geldt dat niet. Hier op de website staat ook een caresheet over wateragamen. Ik raad je aan het even door te lezen. Als je vragen hebt helpen we je graag.
   groetjes Renske

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *